Köszöntő

2016. április 10. 20:34 - Maga Lenin

Mindenek előtt sok szeretettel köszöntök mindenkit a modernwartech blogon!

10687943_389857594496167_9178321678997742540_o_b-52.jpg

Amikor tavaly megkerestem a remek techstory blog gazdáját, waltert, az Iowa osztályú csatahajókról szóló összeállításommal, nem gondoltam volna, hogy nem is olyan sokára elérkezik a saját blog indítása. Ebben nagy szerepe volt magának walternek, aki mindig ellátott jótanácsokkal és biztatással, és persze Önöknek/Nektek, kedves olvasók, akik szép számban kattintottatok a posztokra. Mindez nyilván nem jöhetett volna létre walter remek blogjának meglévő jóhíre, no meg jó pár Index-címlap nélkül.

Úgyhogy a kedvező fogadtatás után poszt posztot követett, és ahogy alakultak a témák, illetve ahogy megjött idő közben a kedvem, úgy éreztem, itt az ideje külön útra terelni az írásaimat. Emellett, nagyrabecsülésem jeléül, és persze mert abszolút érdemes olvasni továbbra is a techstory-t, az ott megjelenő, új posztokat linkelem majd ide.

Amiről itt olvashattok, az haditechnika lesz. Egyes területeken tágabb, máshol szűkebb értelemben. Az írások jellege talán nem fog túlságosan eltérni a korábban tőlem látottaktól, de az aktuális, VTOL gépekről szóló sorozatról is már úgy éreztem, tartalmaz olyan, típusismertető jellegű részleteket, amelyek már nem illenek a techstory egyedi és kiváló, mindig az érdekességekre koncentráló stílusához. A fő téma a katonai repülés lesz, de lesznek tengeri hadviselésről és nagy ritkán katonai űrhajózásról szóló posztok is. Sőt, követve a mai trendet, reboot/remake sorozat is lesz két, korábbi ismertetőmből. Ezek közül az egyik jelentősen bővítve lesz, ezért akár a korábbi olvasóknak is ajánlom ismét! A blogon a második világháborútól kezdődően fogtok írásokat találni. A címben levő modern szó arra utal, hogy legtöbbször a korban kiemelkedőnek számító kezdeményezésekről, tervekről lesz szó. Ezért sok, meg nem valósult projekt is terítékre kerül. Igyekszem majd nem csak a száraz adatokat közölni, hanem a tervezők, stratégák döntései mögötti okokat, valamint a műszaki problémákat és megoldásukat kiemelni.

Egy-egy poszt megírása elég sok időt vesz igénybe, ezért a rendszeresség várhatóan sajnos nem lesz a blog erőssége. Így a kitartó olvasókban, no meg az Index-címlapokban bízok! ;-) Ugyanígy előre is elnézést, ha a mégoly jó témajavaslatokat is el kell utasítanom esetleg. A posztok jórészt az interneten elérhető anyagokból készülnek továbbra is, de bízom benne, hogy találtok majd bennük némi hozzáadott értéket is. Mivel minden forrást messze nem ismerhet egyvalaki, és még néha ostobaságokat is összehord az ember a legjobb szándék ellenére is, ilyenkor nyugodtan jelezzétek. Ha ez kommentben történik, kérem, hogy úgy, ahogy a többiek hozzászólásaira is: korrektül reagáljatok. A személyeskedésnek nem sok értelme van. Ezeknek megfelelően a moderálást szigorúan fogom végezni. Ezzel kapcsolatban lásd még e poszt végén a keretest!

Ezután a "Mi várható?", bemutatkozó poszt után már csak kellemes időtöltést, és jó olvasást kívánhatok!

 

Maga Lenin

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://modernwartech.blog.hu/api/trackback/id/tr308586492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2016.04.18. 20:56:44

Tökre örülök, ment is a blog az rss olvasóba :)

Maga Lenin 2016.04.22. 21:07:12

@Flankerr: Hát még én hogy örülök! :)
süti beállítások módosítása